تناسب اندام و تغذیه

نقش کراتین در بدنسازی، هر آنچه که باید بدانید

 بدنسازان به شدت معتقدند کراتین یکی از قدرتمندترین موادی است که باعث افزایش عملکرد ورزشی شان می شود. مطالعات انجام شده هم نشان می دهد مکمل هایی که در خود کراتین دارند باعث افزایش قدرت بدن می شوند و حجم عضلات را هم بیشتر می کنند. در کنار همه این مواردی که بیان کردیم استفاده از کراتین مزایای دیگری هم دارند. برخی از افراد احساس می کنند کراتین امن نیست و عوارض جانبی دارد. اما این موارد بر اساس شواهد واقعی بیان نمی شود و استفاده درست از آن معمولا خطری برای افراد ندارد. در این مقاله قصد داریم کمی راجع به کراتین در بدنسازی صحبت کنیم و به نقش آن بپردازیم. پس همراه مان باشید.

مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
پنهان
1
کراتین برای چه کاری استفاده می شود؟
2
کراتین چگونه به عضله سازی کمک می کند؟
3
کراتین چه نقشی در بدنسازی و ورزش دارد؟

3.1
کراتین شما را قوی تر می کند:
3.2
به رشد عضلات تان کمک می کند:
3.3
سرعت ریکاوری تان را افزایش می دهد:
3.4
به کمک کراتین می توانید عملکرد ورزشی تان را بهبود ببخشید:
3.5
کراتین چگالی مواد معدنی در استخوان را افزایش می دهد:
3.6
کراتین متابولیسم گلوکز را بهتر می کند:
3.7
عملکرد مغز را هم بهتر می کند:
3.8
کراتین استرس اکسیداتیو را هم کاهش می دهد:

 کراتین برای چه کاری استفاده می شود؟

نقش کراتین در بدنسازی، هر آنچه که باید بدانید

سلول های عضلانی به طور طبیعی کراتین دارند. این ماده به تولید انرژی در طول تمرینات شدید ورزشی کمک می کند. مکمل هایی که در خود کراتین دارند در میان ورزشکاران و بدنسازانی  که می خواهند عضلات قدرتمندتری برای خود بسازند و قدرت خودشان را افزایش دهند بسیار محبوب هستند. این ماده تحت تاثیر فاکتورهای مختلف به شیوه های متفاوتی در بدن ذخیره می شود.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید 95 درصد کراتین بدن در عضلات به شکل فسفوکراتین ذخیره می شود و 5 درصد باقی مانده آن در کبد، کلیه و مغز یافت می شود.

کراتین چگونه به عضله سازی کمک می کند؟

 خوب همانطور که قبلا نیز بیان کردیم کراتین به عضله سازی هم کمک می کند. اینکار از طریق روش های زیر انجام می شود:

  • محققان بر این باورند که هورمون های آنابوایک بعد از مصرف کراتین افزایش پیدا می کند.
  • حجم آب در سلول های عضلانی بعد از مصرف کراتین بیشتر می شود و حجیم سازی سلولی رخ می دهد. این موضوع نقش بسیار مهمی در رشد عضلات دارد.
  • کاهش تخریب و تحلیل پروتئین: بعد از مصرف کراتین عضلات دیگر پروتئین های موجود را تخریب نمی کنند. همین امر باعث افزایش حجم عضلات می شود.

کراتین چه نقشی در بدنسازی و ورزش دارد؟

کراتین در طول سال ها محبوبیت زیادی میان ورزشکاران به دست آورده است. اگر خوب به دور و برتان نگاه کنید افرادی را می بینید که در کنار ورزش های حرفه ای شان از مکمل هایی که در خود کراتین دارند استفاده می کنند.

کراتین نقش مهمی در بدنسازی و ورزش دارد و مصرف آن می تواند مزایای بی شماری برای افراد داشته باشد. در ادامه به این مزایا اشاره می کنیم.

کراتین شما را قوی تر می کند:

 مطالعات مختلفی در مورد کراتین انجام شده است. این مطالعات نشان می دهند استفاده از کراتین باعث افزایش قدرت عضلات می شود. افرادی که کراتین مصرف می کنند 8 درصد بیشتر از سایر افراد قدرت عضلات شان افزایش پیدا می کند.

به رشد عضلات تان کمک می کند:

 همانطور که قبلا نیز بیان کردیم به کمک کراتین سلول های عضلانی آب بیشتری ذخیره می کنند و همین امر آن ها را پرتر و بزرگتر نشان می دهد.

 سرعت ریکاوری تان را افزایش می دهد:

 زمانی که تمرینات ورزشی شدیدی انجام می دهید عضلات تان ملتهب می شود و فیبرهای عضلانی تخریب می گردد. اگر از مکمل کراتین استفاده کنید می توانید این التهاب را کاهش دهید و جلوی آسیب سلول ها را بگیرید. در چنین شرایطی است که می توانید سریع تر بدن تان را ریکاوری کنید.

به کمک کراتین می توانید عملکرد ورزشی تان را بهبود ببخشید:

 مطالعات زیادی وجود دارد که بر نقش کراتین در بهبود عملکرد ورزشی تاکید می کند. این ماده منحصر به فرد به بهبود عملکرد ورزشی و نتیجه تمرینات شما کمک می کند.

کراتین چگالی مواد معدنی در استخوان را افزایش می دهد:

 هیچ وقت برای بهبود سلامت استخوان ها دیر نیست. این روزها بر تعداد افرادی که با پوکی استخوان دست و پنجه نرم می کنند افزوده می شود. مکمل های کراتین در کنار تمرینات ورزشی مناسب می توانند محتوای مواد معدنی در استخوان را افزایش دهند و جلوی مشکلات و بیماری هایی همچون پوکی استخوان را بگیرند.

 کراتین متابولیسم گلوکز را بهتر می کند:

دیابت نوع دوم یک بیماری مزمن است که زندگی انسان های زیادی را تحت تاثیر خود قرار داده است. تمرینات ورزشی در کنار رژیم غذایی مناسب یکی از بهترین روش ها برای مبارزه با دیابت است. اگرچه ورزش به تنهایی می تواند چنین شرایطی را بهبود ببخشد اما مصرف کراتین اثر تمرینات ورزشی را بهتر می کند و به افراد مبتلا به دیابت کمک می کند سطح گلوکز خون شان را مدیریت کنند.

 عملکرد مغز را هم بهتر می کند:

فعالیت کراتین در مغز بسیار شبیه فعالیت این ماده در عضلات است. هر دوی این اندام ها از کراتین فسفات به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند. سطح کراتین فسفات در طول تمرینات ورزشی کاهش پیدا می کند. همانطور که عضلات تان بعد از چند ست تمرین ورزشی خسته می شوند مغزتان نیز در طول فعالیت های شدید ذهنی خسته می شود. در این شرایط است که استفاده از کراتین می تواند سوخت بی نظیری برای مغز باشد و عملکرد آن را بهبود ببخشد.

 کراتین استرس اکسیداتیو را هم کاهش می دهد:

 ورزشکاران مقاومتی تنها افرادی نیستند که رادیکال های آزاد زیادی در بدن دارند. هر ورزشکاری که به شدت تمرین می کند با این محصولات فرعی درگیر خواهد بود. اگر نتوانید از شر رادیکال های آزاد بدن تان خلاص شوید بدون شک با بیماری ها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم خواهید کرد. رادیکال های آزاد نقش پررنگی در خستگی عضلات  دارند و می توانند سرعت رشد عضلات را کاهش دهند. در این شرایط استفاده از مکمل های کراتین بهترین گزینه خواهد بود.

 حرف آخر:

 کراتین یکی از مواد مهمی است که نقش بسیار ارزنده ای در بدن ورزشکاران ایفا می کند. همانطور که در این مقاله مشاهده کردید استفاده از مکمل های حاوی کراتین به شما کمک می کند عضلات قوی تری داشته باشید و بدن تان را سالم نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *