نشانه هایی که می گویند کمبود مواد مغذی دارید

کمبود درشت مغذی ها یکی از موارد مهمی است که بیشتر افراد به هنگام انجام تمرینات ورزشی نادیده می گیرند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این مواد مغذی کنترل کننده کالری های بدن هستند و از اهداف تناسب اندام تان پشتیبانی می کنند. از دست دادن ویتامین ها و مواد معدنی می تواند صدمات جبران ناپذیری به بدن تان بزند. در چنین شرایطی است که بررسی نشانه های کمبود این مواد مغذی کار را برایتان ساده تر می کند و جلوی بروز اتفاقات بعدی را می گیرد. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم. پس همراه ما باشید.
از کجا بفهمیم کمبود مواد مغذی داریم؟
درشت مغذی ها و ریز مغذی ها مواد مهمی است که سلامتی بدن تان را تضمین می کنند. به همین خاطر کمبود چنین موادی می تواند مشکلات متعددی برای افراد ایجاد کند. ریز مغذی ها که بیشتر افراد آن را با عنوان ویتامین ها و مواد معدنی می شناسند فرآیندهای مختلفی را در بدن انجام می دهند. کمبود این مواد می تواند تاثیرات قابل ملاحظه ای بر روی بدن بگذارد. با اینکه بهترین روش برای ارزیابی مواد مغذی بررسی غذاهایی است که می خورید اما بررسی احساسی که در طول روز دارید هم مهم است. در ادامه نشانه هایی را بررسی خواهیم کرد که به شما کمک می کنند کمبود مواد مغذی در بدن را بهتر درک کنید و به فکر درمان باشید.
گرفتگی عضلات:
عضلات پایتان بیشتر از حد معمول می گیرد؟ احساس می کنید گرفتگی عضلات رهایتان نمی کند؟ در این شرایط بهتر است وضعیت آب بدن تان را بررسی کنید و مطمئن شوید الکترولیت های کافی همچون منیزیم، پتاسیم و کلسیم را قبل و حین ورزش دریافت می کنید.
احساس خستگی:
تا به حال برایتان پیش آمده است که خیلی زود خسته شوید و دلتان یک استراحت طولانی بخواهد؟ این موضوع می تواند نشان دهنده کمبود مواد مغذی باشد که از متابولیسم انرژی و رسانش اکسیژن پشتیبانی می کنند. ویتامین هایB12 و آهن را فراموش نکنید.
آکنه:
پوست تان جوش زده است؟ احساس می کنید آکنه همه جای صورت تان را گرفته است؟ در کنار مشکلاتی همچون استرس و نوسانات هورمونی، مواد مغذی که دریافت می کنید هم در این شرایط دخیل هستند. مطمئن شوید که روی و ویتامین E کافی مصرف می کنید.
خستگی عضلات:
گاهی از اوقات ممکن است انرژی کافی برای برداشتن وزنه نداشته باشید یا احساس کنید هیچ قدرتی در بدن تان ندارید. ضعف عضلات می تواند به دلیل کمبود مواد مغذی رخ دهد و مشکلات متعددی برایتان به وجود آورد. سعی کنید به کمک یک پزشک سطح ویتامین D بدن تان را بررسی کنید.
زخم و آفت دهان:
بهتر است بدانید که زخم و آفت دهان نیز نشانه ای از کمبود مواد مغذی هستند. شاید آهن، روی یا ویتامین B12 کافی مصرف نمی کنید. هرگونه کمبود کلسیم هم می تواند چنین زخم هایی را بدتر کند.
حرف آخر:
اگر نشانه هایی که در بالا بیان کردیم را تجربه می کنید بهتر است قبل از خود درمانی با یک پزشک مجرب صحبت کنید. او می تواند با چند آزمایش ساده وجود چنین کمبودهایی را شناسایی کند. خودتان هم باید دست به کار شوید و مواد غذایی که در رژیم غذایی تان میل می کنید را بررسی نمایید. سعی کنید غذاهایی را در رژیم تان بگنجانید که مواد مغذی کافی وارد بدن تان می کنند و نیازهای روزانه شما را برآورده می سازند.