وانادیل سولفات چیست؟ مزایا و عوارض جانبی

وانادیل سولفات ترکیبی از عناصر مختلف همچون وانادیوم، سولفور و اکسیژن است. وانادیوم که وانادیل سولفات از آن به دست آمده است، عنصری است که به طور طبیعی در مقادیر اندک در زمین یافت می شود. این ماده معمولا با سایر عناصر پیوند برقرار می کند.
پنهان
وانادیل سولفات چیست؟
مزایای وانادیل سولفات
مزایای وانادیل سولفات برای بدنسازی
وانادیل سولفات و کاهش وزن
موارد مصرف وانادیل سولفات
کنترل انسولین
عضله سازی
کاهش سطح کلسترول خون
سلامت استخوان ها
بیماری سل
خاصیت ضد سرطانی
عوارض جانبی احتمالی که وانادیل سولفات ممکن است داشته باشد
دوز پیشنهادی و زمان مصرف
چه کسانی به این ماده نیاز دارند؟
سخن نهایی
وانادیل سولفات چیست؟
کاهش وزن کار آسانی نیست. به هنگام کاهش وزن باید موارد مختلفی همچون فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی و مصرف مکمل های مناسب را مدنظر داشته باشید. مهم تر از همه این موارد تلاش برای حفظ حجم عضلات به هنگام چربی سوزی است. صنعت مکمل های کاهش وزن می تواند یک میدان مین مطلق باشد چون برندهای زیادی هستند که ادعا می کنند راز کاهش وزن را پیدا کرده اند. بسیاری از مکملها زمانی که با رژیم غذایی و سبک زندگی سالم ترکیب میشوند، نوید نتایج سریع و مؤثر را میدهند، در حالی که برخی دیگر نمی توانند وعده هایی که داده اند را به درستی برآورده کنند. همین موضوع باعث می شود شناسایی مکمل های مفید از مکمل هایی که هیچ تاثیری بر روی بدن ندارند سخت باشد. در چنین شرایطی انجام تحقیقات مستمر بسیار مفید خواهد بود. وانادیل سولفات یکی از مکمل هایی است که برای کاهش وزن و عضله سازی به بازار عرضه می شود. این ماده از ترکیب غیر آلی وانادیوم به دست می آید که به عنوان یک عنصر فوق کمیاب طبقه بندی می شود. این یک ماده معدنی خاکستری- نقره ای است که در فلزات مختلف یافت می شود و به مقدار بسیار کمی در بدن انسان مورد نیاز است. هر چند بیشتر محققان بر این باورند که وانادیل سولفات در عملکردهای فیزیولوژیکی اصلی بدن نقشی ندارد اما عملکرد آن در بعضی از واکنش های موجود در بدن به اثبات رسیده است. این ماده را می توان در غذاهایی مانند صدف، قارچ، تخم مرغ، برخی روغن ها و فلفل سیاه نیز پیدا کرد. اکثر رژیم های غذایی که همه ما داریم قادر به تامین نیازهایمان هستند. وانادیل سولفات عمدتاً در بدن برای حفظ استحکام استخوان ها و دندان ها استفاده می شود و همچنین دارای یک اثر جزئی شبیه انسولین است. برخی از تحقیقات انجام شده نشان داده است که این ماده می تواند قند خون را کاهش دهد.
مزایای وانادیل سولفات
وانادیل سولفات به خاطر اثر شبه انسولینی که دارد شناخته شده و معروف است. سال هاست که از این ماده برای درمان دیابت استفاده می شود هر چند این روزها ترکیبات پایدارتر و زیست سازگارتری از وانادیم تست شده و توسعه یافته است. ترکیبات وانادیم، از جمله وانادیل سولفات، جذب قندها را به روشهای مختلف افزایش میدهند.
وانادیل سولفات میتواند آنزیمی را که باعث میشود سلولها به انسولین مقاوم شوند، مسدود کند، به این معنی که سلولها سیگنال دریافت گلوکز از جریان خون را برای مدت طولانیتری دریافت میکنند و قند بیشتری جذب می کنند. این ماده می تواند یکی از پروتئین های مسئول جذب گلوکز توسط سلولهای عضلانی را تحریک کند و تبدیل گلوکز به گلیکوژن را بهبود ببخشد. شواهد کمی وجود دارد که برخی از ترکیبات وانادیوم دارای خواص ضد سرطانی هستند و تحقیق در این حوزه همچنان ادامه دارد.
مزایای وانادیل سولفات برای بدنسازی
وانادیل سولفات به دلیل تأثیری که در ذخیره سازی گلیکوژن دارد به یک مکمل بدنسازی بسیار محبوب تبدیل شده است. با اینکه ذخایر بالای گلیکوژن برای ورزشکاران استقامتی بسیار مفید است گلیکوژن به همراه آب ذخیره می شود و اگر به مقدار زیاد ذخیره شود می تواند سلول هایی که در آن ذخیره شده است را متورم نماید.
بهتر است بدانید که وانادیل سولفات در بدنسازی به دلیل تاثیری که بر روی عضلات دارد محبوب شده است. این ماده می تواند عضلات شما را بزرگ تر و حجیم تر نشان دهد. بهبود جذب قند نیز ممکن است به ریکاوری عضلات کمک کند. وانادیل سولفات جذب گلوکز را افزایش می دهد و مواد مغذی بیشتری مانند پروتئین و کربوهیدرات ها را به ماهیچه های شما می رساند. در چنین شرایطی توانایی عضلات برای رشد بهبود می یابد.
وانادیل سولفات و کاهش وزن
یکی از ادعاهای اصلی وانادیل سولفات برای کاهش وزن، به دلیل تأثیر آشکاری است که بر قند خون دارد. برخی از مطالعات انجام شده نشان داده اند این ماده در بهبود متابولیسم گلوکز و افزایش حساسیت به انسولین مفید است. با اینحال محققان بر این باورند که تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. به نظر می رسد وانادیل سولفات به طور بالقوه برای دیابت و کسانی که مشکلات مربوط به قند خون دارند مؤثر است، هر چند در این زمینه هم تحقیقات بیشتری برای تأیید مورد نیاز است.
موارد مصرف وانادیل سولفات
از جمله کاربردهای مهم وانادیل سولفات می توان به کنترل انسولین، عضله سازی، کاهش کلسترول، سلامت استخوان، سل و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. بیایید این موارد را با هم مرور کنیم.
کنترل انسولین
وانادیل سولفات سلول های شما را تحریک می کند تا گلوکز را سریع تر پردازش کنند و اساساً جای انسولین را می گیرد. بر اساس مطالعه ای که در مجله Clinical Endocrinal Metabolism منتشر شده است، وانادیل سولفات به عنوان درمانی برای افرادی که دچار اختلالات متابولیک هستند یا برای افرادی که برای مدیریت سطح قند خون خود تلاش می کنند استفاده می شود و ممکن است با تحریک سلول های پانکراس و تنظیم آن ها، سطح گلوکز را بهبود بخشد.
عضله سازی
بدنسازان و ورزشکاران اغلب از این ماده معدنی برای تقویت رشد عضلات خود بهره می برند. وانادیل سولفات به سلول های عضلانی کمک می کند تا گلوکز بیشتری را جذب کنند و پروتئین ها و اسیدهای آمینه بیشتری را وارد عضلات نمایند. از آنجایی که گلوکز به جای سلولهای چربی توسط سلولهای عضلانی جذب میشود، سرعت ساخت توده عضلانی را افزایش میدهد و میتواند به جلوگیری از افزایش چربی کمک کند.
کاهش سطح کلسترول خون
مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف وانادیل سولفات آنزیم های کبد را مسدود میکند و منجر به کاهش تولید کلسترول می شود. همه این موارد دست به دست هم می دهند تا سلامت قلب و عروق شما را بهبود ببخشند و خطر حمله قلبی و سکته را کاهش دهند.
سلامت استخوان ها
این ماده برای سلامت استخوان های شما هم می تواند مفید باشد. مطالعات مختلفی که بر روی Vanadyl sulfate انجام شده نشان می دهد این ماده برای سلامت استخوان ها مفید است. در برخی از مطالعات خاص محققان به این نتیجه رسیده اند که مصرف وانادیل سولفات می تواند رشد سلول های استخوانی را تقویت کند. این ماده حتی با تقویت استخوان ها می تواند جلوی شکستگی استخوان را بگیرد.
بیماری سل
در گذشته از این ماده قوی به دلیل خواص ضد میکروبی آن به عنوان درمان سل و سیفلیس استفاده می شد.
خاصیت ضد سرطانی
در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که وانادیل سولفات رشد سلول های تومور را مهار می کند و از رشد سلول های توموری جدید هم جلوگیری می کند. با اینحال تحقیقات کافی در این زمینه وجود ندارد و باید منتظر مطالعات بیشتری در این زمینه بود.
عوارض جانبی احتمالی که وانادیل سولفات ممکن است داشته باشد
هر چند بیشتر افراد بر این باورند که این محصولات خطرات و مضرات زیادی ندارند اما مصرف مکمل های وانادیل سولفات در سطوح بالاتر (بیش از 12 میلی گرم در روز) می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند گرفتگی معده، حالت تهوع و اسهال شود. در بازه زمانی طولانی تر این ماده می تواند در بدن انباشته شود و عوارض جانبی عجیبی مانند سبز شدن زبان ایجاد کند.
دوز پیشنهادی و زمان مصرف
در مورد دوز مناسب مکمل هایی که حاوی وانادیل سولفات هستند بحث های زیادی وجود دارد. برخی از تولیدکنندگان توصیه می کنند روزانه 0.5 الی 1 میلی گرم از این ماده را مصرف کنید. برخی از برندها هم دوز مناسب را 50 الی 100 میلی گرم می دانند. برای اینکه بهترین دوز را بر اساس وضعیت جسمی خود بدانید با یک پزشک یا مربی مشورت کنید و برچسب روی محصول را مطالعه کنید. در این شرایط اطمینان خواهید داشت که بهترین مقدار مصرفی را در اختیار دارید و از عوارض جانبی احتمالی در امان هستید.
چه کسانی به این ماده نیاز دارند؟
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چه کسانی بهتر است به سراغ استفاده از وانادیل سولفات بروند. افرادی که تمرینات شدید ورزشی انجام می دهند، بدنسازان و ورزشکارانی که در حال عضله سازی و انجام تمرینات سخت هستند به مکمل های مختلفی نیاز دارند. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید می توانید با مشورت مربی یا پزشک خود از مکمل های حاوی وانادیل سولفات استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که مکمل ها در کنار رژیم غذایی و تمرینات ورزشی موثر هستند و بدون تحرک و داشتن رژیم غذایی مناسب نمی توان انتظار معجزه داشت.
سخن نهایی
در این مقاله به بررسی وانادیل سولفات پرداختیم و مزایا و عوارض جانبی آن را با هم مرور کردیم. اگر به دنبال کنترل سطح قند خون خود هستید، می خواهید عضله سازی را بهبود ببخشید یا به دنبال بهبود عملکرد خود هستید می توانید با مشورت متخصصان از این مکمل استفاده کنید. در کنار مزایایی که می توانید با مصرف این محصولات ببرید مراقب دوز اضافی و عوارض جانبی آن هم باشید تا در نهایت بدون مشکل از تمرینات ورزشی خود لذت ببرید.