تناسب اندام و تغذیه

هر آنچه که باید درباره دانه های جادویی چیا بدانید

برای آن هایی که تمرینات شدید ورزشی انجام می دهند داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد. یکی از مواد غذایی منحصر به فرد که گنجاندن آن در رژیم غذایی بسیار مفید است دانه چیاست. دانه چیا حاوی اسیدهای چرب امگا3 ، فیبر و پروتئین است و خاصیت آنتی اکسیدانی از خود نشان می دهد. این ماده شگفت انگیز ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی هم دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی دانه چیا و مزایای آن برای ورزشکاران بپردازیم. همچنین اگر بدنبال خرید شیکر بدنسازی هستید می توانید از محصولات مسترفیت در این زمینه نیز دیدن فرمائید.

درشت مغذی هایی که در دانه های چیا یافت می شوند:

دانه چیا حاوی 140 کالری است. این ماده می تواند 4 گرم پروتئین، 9 گرم چربی و 12 گرم کربوهیدرات برایتان تامین کند.

مطالب دیگر ما: پیشنهاد می کنیم مقاله “گلوتامین چیست و چه مزایایی می تواند برایتان داشته باشد” را نیز مطالعه فرمائید.

مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
پنهان
1
مزایایی که دانه چیا برای سلامتی تان دارد:

1.1
اسیدهای چرب امگا3:
1.2
پروتئین:
1.3
ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها:

مزایایی که دانه چیا برای سلامتی تان دارد:

همانطور که قبلا نیز بیان کردیم دانه های چیا فیبر بالایی دارند و می توانند به کنترل اشتها کمک کنند. اگر می خواهید در طول روز بیشتر سیر بمانید این دانه های منحصر به فرد را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

اسیدهای چرب امگا3:

اگرچه خیلی ها از مصرف چربی ها واهمه دارند اما چربی که در دانه چیا یافت می شود جزء چربی های سالم است و می تواند مزایای بی شماری برای ورزشکاران به همراه داشته باشد. بهتر است بدانید که دانه چیا  در خود آلفا لینولئیک اسید دارد که نوعی اسید چرب امگا 3 محسوب می شود.

پروتئین:

یکی از مواد مهمی که ورزشکاران و به خصوص بدنسازان به آن نیاز دارند پروتئین است. دانه چیا منبع غنی از پروتئین به حساب می آید و از 20 آمینو اسید ضروری 18 موردشان را در خود دارد. اگر می خواهید رژیم غذایی با پروتئین بالا داشته باشید و در عین حال از مزایای چربی های سالم هم بهره مند شوید بی شک دانه های چیا بهترین انتخاب برایتان خواهد بود.

 ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها:

دانه های چیا حاوی کلسیم هستند و می توانند دوست خوبی برای استخوان های شما باشند. در کنار همه این موارد، منگنز، منیزیم، آهن، روی، مس و فسفر نیز در دانه چیا یافت می شود. واقعیت این است که این دانه ها مقادیر بالایی از کلسیم، فسفر و پتاسیم دارند و این موضوع می تواند برای افرادی که دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند از اهمیت زیادی برخوردار باشد.

دانه های چیا منبع عالی از ویتامین های B نیز هستند و برای افرادی  که به بیماری سلیاک مبتلا هستند یا به گندم حساسیت دارند گزینه ایده آلی خواهند بود.  در کنار ویتامین ها و مواد معدنی شگفت انگیزی که در این دانه ها وجود دارد، خاصیت آنتی اکسیدانی آن همانند الماسی می درخشد.  خاصیت آنتی اکسیدانی چیا به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و مانع از آسیب آن ها به بدن می شود.

هر آنچه که باید درباره دانه های جادویی چیا بدانید

بهترین روش برای مصرف دانه های چیا این است که 1.5 قاشق غذاخوری از آن را با یک پیمانه آب به مدت 30 دقیقه تا دو ساعت خیس کنید. سپس آن را به عنوان یک ماده غذایی در کنار سایر مواد سرو نمایید. حتی می توانید از دانه های چیا به جای آرد نیز استفاده کنید. اگر دوست داشتید دانه های چیا را در اسموتی هایتان بریزید، بر روی سالاد اضافه کنید یا آن را به پودرهای پروتئینی تان اضافه کنید و یک شیک خوشمزه تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *